Les Misérables Skolföreställning

Les Misérables har gång efter gång framröstats som världens mest populära musikal.

Musikalen som är baserad på Victor Hugos klassiska roman med samma namn, uruppfördes 1980 i Paris. Några år senare sattes produktionen upp i Londons West End på The Queens Theatre. Den har gått för fulla hus sedan dess och i dagarna firar produktionen sitt 30-årsjubileum!

Handling

Les Misérables är ett episkt verk om en mans kamp för att bryta med sitt forna liv och bygga ett nytt liv för sig själv och sin styvdotter i det efter-revolutionära Frankrike. Landet kokar av missnöjda studenter som hävdar sin rätt till frihet, jämlikhet och broderskap.

Jean Valjean blir villkorligt frigiven efter 19 år i arbetsläger för att ha stulit en brödlimpa. Han får en religiös omvändelse efter att Biskopen av Digne visat honom barmhärtighet och Valjean vill nu använda sitt liv till att göra gott. Efter att han visat godhet mot Fantine lämnar hon, vid sin död, sin dotter Cosette i Valjeans vård och de två bygger ett nytt liv tillsammans. Detta gör att Valjean bryter sitt löfte vid frigivningen – att alltid bära sitt fångnummer synligt och att regelbundet anmäla sig. Polischef Javert svär att hämnas och ägnar sedan sitt liv åt att jaga Valjean.

Under studentupproren blir den unge revoltören Marius kär i den nu tonåriga Cosette. Valjean har dock planerat att flytta från Paris, men ändrar sig då upproren leder till barrikader och stadens folk samlas för att kämpa för sin frihet!

Skolföreställningar:

2016
September
: 21, 22, 28, 29
Oktober: 4, 19
November: 9

2017
Februari: 15, 16
Mars: 22

Samtliga skolföreställningar börjar kl. 11.30
(förutom 4 oktober som börjar kl 11.00)

Pris: 110 kr

Kontakt: Anne Bolstad anne.bolstad@wermlandopera.com eller
054-17 05 01 / 073-525 79 79