Das Lied von der Erde

Del 2 I Stora Konsertserien 2017/2018

Torsdag 12 oktober kl 19.00, Karlstad CCC

Gripande och vackert

Denna säsong kompletterar vi den Mahlerserie som chefsdirigent Johannes Gustavsson inledde under Klassisk lördagserien förra året. Det blir ytterligare två symfonier i kammarmusikformat* samt kvällens Das Lied von der Erde. Denna symfoni skrev Mahler efter att han drabbats av flera personliga tragedier. Sångtexterna har sitt ursprung i gammal kinesisk poesi. Mahler fann tröst i dessa dikter som handlar om liv, avsked och räddning. De sjungs av de mästerliga sångarna Katarina Giotas och Mati Turi.

Kvällen inleds av att Johannes Gustavsson läser en berättelse ur Torgny Lindgrens I Brokiga Blads vatten från 1999. Det är en skröna om hur Mahler fick inspiration till att komponera Das Lied von der Erde, och är en härlig ingång till att lyssna på verket. Efter berättelsen blir det paus och sedan spelas sångcykeln i sin helhet. 

Katarina Giotas har en internationell karriär och sjunger roller i alt- och mezzofacken. Bland annat har hon etablerat sig som en strålande Carmen, senast på Göteborgsoperan. På Wermland Opera har Katarina tidigare sjungit i Cosi fan tutte och Nabucco.

Mati Turi är en estländsk tenor med internationell karriär. Han började studera till dirigent, men fortsatte med sångstudier. Sedan 2005 är han frilanssångare och sjunger tenorroller som titelrollerna i Siegfried, Parsifal, Tannhäuser och roller som Siegfried i Ragnarök, Paul i Die tote Stadt, Ismaele i Nabucco och Erik i Den Flygande Holländaren. Han är också en av Estlands ledande oratoriesolister samt framträder ofta i kammarmusiksammanhang som lied-sångare.

*) Se serien Klassisk lördag.

 

Dirigent: Johannes Gustavsson
Solister: Katarina Giotas, mezzosopran
Mati Turi, tenor
Wermland Operas orkester

Gustav Mahler
Das Lied von der Erde

Konserten ingår i Stora Konsertserien 2017/2018

 

Kvällens Introduktion börjar kl 18.00
Introduktionerna är en förmån som endast är tillgänglig för konsertabonnenter.

 

 

Förbeställ pausförtäring

I pausen serveras förtäringen i kaffe- och vinloungen på PLAN 3.

Kaffe-lounge
Kaffe/läsk och fikabröd: 50 kr

Vin-lounge
1 glas vin/öl och tilltugg: 100 kr

Passa på att förboka din pausfika redan nu.
Boka här!

eller för personlig hjälp kontakta Wermland Operas biljettkassa 054-21 03 90.